Vad får man plats med på USB minne 4gb?

Ett USB minne 4gb räcker långt. I varje fall då det handlar om företagsgåvor som ska användas i praktiken på jobbet och privat. Många väljer just USB minnen 4gb hellre än usb minne 32 gb då det handlar om en smart present. Men precis vad får du plats med på det här minnet? Det kan vara bra att veta innan ni beställer presentartiklar med eget tryck i form av minnesstickor.

Till att börja med så är det viktigt att veta att minnet inte ger 4gb utan snarare omkring 3.72 gb. Det beror på att en viss bit av USB minnet behövs för att ge plats till så kallad firmware som används för att minnet ska fungera.

USB minne 4gb har i praktiken plats för:

Nära 2000 bilder – Det går alltså att använda minnet med enkelhet för att flytta på bildmaterial mellan smartphone och dator eller dator till dator.

Nära 1000 mp3-filer – Flytta på favoritlåtarna från din mobil till datorn på jobbet för att dela med vännerna på kontoret. Eller använd ett USB minne 4gb för att spara ner ljudfiler som du använder i olika sammanhang.

Minst 6 filmer – Du kan också spara längre Mpeg-filmer på minnesstickan. Det här kan ju vara en fördel om ni jobbar en del med videomaterial som behöver flyttas snabbt och lätt.

När en fil inte går att spara trots att plats finns…

Det händer ibland att man försöker spara ner filer på ett USB minne och får informationen att det inte går för att det inte finns plats. Det här kan bero på att USB minnets filsystem inte kan hantera filer som är större än en viss storlek.

Det går att lösa problemet genom att använda Winrar och packa den fil som ska sparas ner på minnet. När den är packad så borde det gå bra.  Det går också att formatera om ett USB minne som trilskas på detta vis.

Ett USB minne som är formaterat som Fat32 har ett filsystem som klarar av storlekar på upp till 4gb. Genom att formatera om minnet till NTFS (Windows) så går det att spara ner filer som planerat. Formatera om genom att högerklicka på minnet och välj sedan formatera.

Kommer 4gb att räcka?

Det här beror givetvis på hur minnena ska användas. Av vår erfarenhet så är billiga USB minnen 2gb också bra val av företagspresenter. När det inte gäller massivt personligt bruk så brukar det bli mer än tillräckligt med 4gb.

Privatpersoner som kanske tänker lite mer långsiktigt kan se på USB minne 64gb och andra lösningar. Men som present från företaget så kan 4gb absolut ses som mycket generöst och en present som man blir väldigt glad för.