Vad får man plats med på billiga USB minnen?

Billiga USB minnen 2gb låter kanske inte tillräckligt. Hur mycket får man egentligen plats med på ett USB minne? Det är en fråga som du bör ha svar på innan du beställer billiga minnesstickor som present till anställda och kunder. Faktum är att 2gb är mer än tillräckligt för de vanligaste användningsområdena. Kom ihåg att minnestickan ofta används för att flytta filer, inte alltid bara för att spara dem på en separat plats.

Det får du plats med på billiga USB minnen 2gb

Det här är en storlek som ofta väljs för presentartiklar med eget tryck. Det beror givetvis på att priset är mycket attraktivt och då blir det utrymme för fler minnesstickor och därmed fler företagspresenter.

Med 2 gb så får du plats för:

  • 1200 bilder
  • 128 mp3 filer
  • Mer än 40000 dokument med text

Om du tar en titt på den listan så inser du att det här är ett USB minne som räcker tillräckligt för de behov som kan finnas på jobbet. Faktiskt också för personliga behov. En anställd som vill plocka med sig lite musik hemifrån till jobbdatorn gör enkelt det även med det minsta minnet. Dessutom så är det enkelt att flytta filer som kan behövas för jobb hemifrån eller då informationen ges på ett möte i andra lokaler.

USB minnen 1gb och 512mb

Hälften är inte heller illa. Om du erbjuder billiga USB minnen 1gb som företagsgåvor så är det presenter som verkligen kan komma till nytta. På minnet så kan man lagra omkring 600 bilder och 64 mp3 filer. Dessutom så får man ju plats med 20 000 textdokument så det här räcker mycket bra för de behov som finns på jobbet.

Om vi går ner till nära hälften av 1gb så blir det 512mb och det är också helt okej när minnesstickan mest ska användas för att flytta på filer. Med detta USB minne så går det att lagra omkring 32 mp3 filer, 300 foton och 9600 textfiler.

Välj rätt storlek

För att det ska bli rätt storlek så är det viktigt att betänka hur de billiga USB minnena kommer att användas. Tanken är ju att de ska användas flitigt så att de sprids och syns. Det kan vara säkrare att satsa på lite större minne som 4, 8 eller 16gb för att minnestickan verkligen ska komma till användning.

Budget får betydelse och det är klart att ni måste räkna på hur många USB minnen som ska ges bort. Det kan ju vara så att ni tjänar mer på att välja en minnessticka med mindre minne men att sedan ge den till fler.

Hur mycket kostar minnet?

Det går bra att kontakta oss här för att diskutera saken vidare. Vi har lång erfarenhet av USB minnen med eget tryck och kan ge riktigt goda råd!