5 intressanta fakta om usbminnen

Usbminnen är fortsatt populära och det är inte så konstigt. De är ju så lätta att använda och viktiga för personer som behöver flytta på filer mellan olika apparater med jämna mellanrum. Vi är specialister på presentartiklar med tryck. USB med tryck är en av de bästa företagsgåvor som finns. Det kan vi skriva under på.

Här är 5 intressanta fakta om usbminnen som kan vara kul att tänka på då ni beställer skräddarsydda minnesstickor med tryck.

  1. Storleken är inte allt!

USB minne 4gb, eller kanske räcker det med USB minne 2gb när det är företagspresenter… Det är klart att storleken på minnet får betydelse, men det här är inte allt. Visset du att det kan skilja sig mellan usbminnen vad gäller snabbhet? Två minnesstickor ser exakt likadana ut men den ena är mycket snabbare på att ta emot och överföra data.

  • Det finns Wi-Fi usbminnen

Det finns Wi-Fi usb som gör det lätt att koppla en dator till nätet. Om det finns god Wi-Fi-signal så kan usb minnet användas för att se till att en laptop kommer åt webben. Det här kan också fungera på andra apparater som du kan plugga minnesstickan i.

  • Ta med favoritapparna

Det är ju inte bara filer som kan vara bra att ta med sig. Om du till exempel har en favoritbrowser som du helst använder så kan du lägga appen för den på ditt USB minne. Sedan så är det bara att plocka upp appen på den dator som du använder tillfälligt och surfa precis som vanligt. Det går till och med att ta med sig spel på detta vis.

  • Usbminnen är mycket hållbara

Även om du väljer billiga USB minnen som företagspresenter så rör det sig om företagsgåvor som är mycket hållbara. Ett USB minne har ju inte en massa olika delar och det bidrar till hållbarheten. Minnet klarar av att tappas i golvet och är inte känsligt för olika tryck och normala temperaturskillnader. Det finns faktiskt USB minnen som klarar av att hamna under tyngder på 10 ton.

En elefant kan sätta sig på minnet och inget händer!
  • Så länge håller minnesstickan

Hur länge en minnessticka kommer att hålla beror förstås på hur du använder den och vilken modell du har valt. Men rent generellt så handlar det om tusentals användningstillfällen. Det kan till och med bli upp till 100 000 upp- och nedladdningar till stickan. Kom ihåg att livslängden också påverkas av hur du förvarar och använder minnesstickan. Den ska sättas i och tas ur portar varsamt.

Bonusfakta om usbminnen

Ett USB minne kan användas som lås för din PC! Det går att använda usbminnen som nycklar till datorer. Det går bara att använda datorn då USB minnet finns på plats. Om det inte sitter i så kan ingen röra det som finns på din personliga dator.

USBminne som lås på datorn!