Hur kan man kryptera USB minne?

Det är många som vill kryptera USB minne för att se till att det som sparas på minnestickan förblir säkert. Ett populärt script för detta är Truescript. Det slutades att uppdateras och utvecklas år 2014. Men det går fortfarande att ladda ner Truescript och många säger att det faktiskt inte finns några säkerhetshål med detta script så som det har hävdats.

Men nu kanske du inte vill hålla på och kryptera själv. I sådant fall så kan det vara klokt att välja våra krypterade USB minnen. Vi kan också hjälpa till med programvara som du använder för att kryptera USB minne på enklaste sätt.

Ett säkert USB minne

När du är ute efter säkra USB minnen så kan det betyda flera olika saker. Det kan till exempel vara så att du vill att det ska klara lite mer påfrestningar som vatten, slitage och mer. Men de flesta som pratar om säkra USB minnen tänker sig att de ska vara krypterade.

När du väljer att kryptera USB minne så vet du att det inte kan användas av obehöriga hur som helst. Om det finns känsligt innehåll på minnet så vill du ju se till att det inte förs vidare eller att obehöriga ser närmre på det som du har sparat.

Kan du inte bara kryptera din dator?

Den här frågan kommer ofta då det ställs frågor om att kryptera USB minne. Och det är klart att frågan kan ses som relevant. Men för många så är det inte så enkelt. När det är så att man ofta behöver ta med sig information så kan USB minnet bli minst lika viktigt som datorn. I varje fall vad gäller säkerheten.

Datorn är säkrad men det hjälper ju inte när du är ute och går med högst känslig information på din minnessticka. Med krypterat USB minne så kan du få fram informationen på ett säkert sätt när du än behöver den. Du kan jobba fritt med projekt på jobbet utan oro för att information kan komma att läcka ut för att någon fick fatt i ditt USB minne en stund.

Bättre att köpa redo

Om du känner att du inte riktigt vet hur du ska kryptera USB minne med Truecrypt och liknande programvaror så ska du inte skämmas. Det är faktiskt inte så ovanligt att dra sig för den här typen av saker. Det är rätt så vanligt att uppleva att det är lite motigt med det tekniska.

För många så är det helt enkelt bättre att köpa ett krypterat USB minne som är redo att användas. Eller att få programvaran som är lätt att använda då du köper minnet. Det här gör att du inte måste ställa tusen frågor på forum online där folk inte alltid är så snälla om de tycker att frågan är dum.

Och du kan förstås alltid kontakta oss! Vi är ju experter på USB minne med tryck och utan, och vi vet precis vad du kan göra för att se till att din minnessticka blir så säker som den borde vara.