Olika användningsområden för USB minnen

Ett USB minne kan man använda på så många olika sätt. Det är en liten sak som är smart att ha med sig vart man än går. Det är också därför som USB minnen med tryck är så populära. De kan lätt hängas på en nyckelknippa eller så kommer de som penna som får plats i fickan.

Det går att använda USB minnen för många olika områden. Underhållning är ett och på jobbet så är det förstås också så att du ofta behöver flytta på filer manuellt.

Kan man använda USB minne för iPad?

Det här är en vanlig fråga. Det finns ju ingen port för USB och det betyder att du behöver en adapter. Det finns kabel för några hundralappar som gör det möjligt att ladda ner saker från iPad till USB minnet. Om du behöver denna funktion regelbundet så kan det ju vara det värt att investera i adaptern.

Musik som du tar med dig

Det är vanligt att använda ett USB minne för musik som man tar med sig. Musik kan du ju vilja lyssna till på olika platser. Med minnet så tar du med dig favoritlåtarna överallt. Du kan snabbt överföra dem till datorn eller till en MP3-spelare.

När du ska ut och resa så är det inte alltid praktiskt att lyssna på musik direkt online eller att ta med dig skivor. Då kommer minnet att vara en fantastisk resurs som ser till att du inte blir utan livselixiret vart du än reser.

Viktiga filer från jobbet

Det finns tillfällen då det inte är så smidigt att skicka viktiga filer med email. Det kan ha olika skäl. Istället för att använda en molntjänst så kan du välja att ladda ner filerna på ditt USB minne. Det kan ju vara smart då det rör material som inte ska ses av någon annan ännu.

Då du snabbt vill få med dig något hem så är det ju enkelt att sticka in minnet i datorn och kopiera filerna. Det här är klart på nolltid och så kan du sedan ladda över filerna lika snabbt då du kommer hem.

Fotografens bästa vän

USB minnet är också något som den som älskar att fotografera kan ha nytta av. Det finns inte hur mycket minne som helst på din telefon och du behöver ett smart sätt att flytta dina bilder på. Med USB minnet så ser du till att inget går förlorat. Du kan ha flera USB minnen för olika syften. De är så enkla att använda och är fortsatt kompatibla med alla apparater som tillverkas.

Mjukvaror som ska testas

Det går också att använda ett USB minne för att ta med sig en mjukvara som ska testas. Det kan röra sig om ett nytt program som är under utveckling och som behöver flyttas till en annan dator för fortsatt test.