Hur stort USB minne behövs?

Vad ska du använda ditt USB minne till? Det här får betydelse för hur stort det bör vara. Saken är den att det ofta är så att man behöver USB minnet då man minst anar det. Då är det verkligen kanon att ha ett som hänger på nyckelknippan och som snabbt kan komma till användning.

Då du använder ditt USB minne för att flytta på filer mellan dator och MP3 eller kanske från dator till dator så klarar du dig bra med ett mindre minne på 512 MB. Men om det är så att du låter informationen ligga kvar på minnet utan att rensa det så kan du behöva lite mer, kanske 2 GB.

Då du ska ge bort USB minne med tryck

USB minnen med tryck är ypperliga presenter. Då du ska ge bort USB minnen så kan det vara smart att betänka vad folk har behov av. Om minnet inte räcker till basala saker så är ju frågan om det kommer att få hänga med på nyckelknippan eller i fickan.

Minnen på 512 MB rymmer en hel del. Med dessa så får man plats med cirka 320 bilder såväl som ett trettiotal musikspår i MP3 format. Det finns då också plats för omkring 9600 textfiler. Det här kan ju låta som väldigt mycket. Detta särskilt då minnet ska användas för att flytta på filer. Men för vissa så kan det bli för lite.

Ett större minne med plats för mer

Musikfantaster gillar att gå omkring med USB minnen med favoritmusiken. De kan på så vis plugga in minnet i dator på arbetsplatsen eller kanske låna ut det till en vän som också vill höra på låtarna. När det ska finnas plats för mycket musik så kan det räcka med 1 GB. Då går det att lägga in 64 MP3 filer. 2 GB ger det dubbla och är förstås snäppet bättre.

Det gäller att fundera på vem som ska få minnet innan man bestämmer storlek. I längden så är det minnet med mer utrymme som gillas bäst. Så enkelt är det. Men för mindre uppdrag och som en gimmick så är det klart att även det mindre minnet uppskattas.

Kvalitet är minst lika viktigt

Något vi inte får glömma bort är att USB minnet ska hålla hög kvalitet. Att få flera gigabyte och sedan inte kunna använda minnet mer än någon månad för att det inte håller är surt. Bra USB minnen med tryck är inte bara snygga. De håller hög kvalitet och kan därmed ses som en stor tillgång mycket länge.

Som användare av USB minne så får man ju även inse att det måste rensas då och då. Det är så lätt hänt att man lämnar kvar filer som inte ens är relevanta. De tar onödig plats och bör raderas så snart som chansen ges.