Hur använder man ett USB minne?

När du har ett tomt USB minne så kan du börja fylla det med filer som kan vara allt från text till musik. Men hur använder man ett USB minne? Det är faktiskt otroligt enkelt. Det här är ett minne som är så populärt att det är svårt att hitta datorer som inte har en port för det.

Koppla ditt USB minne till USB porten

Till att börja med så ska du koppla ditt USB minne till USB porten. Om du har fått ett USB minne med tryck så ska du öppna det så att du ser kontakten som du kan sticka in i datorn. Om du vill koppla ihop det med apparater som inte har USB port så behöver du en adapter.

Det finns många olika typer av adapters för USB. Man kan till och med koppla in i väggen för att ladda en apparat med hjälp av adapter för USB. Se till att du har de sladdar som du behöver för att koppla ihop ditt USB minne med önskad dator eller apparat.

USB minnet syns inte på datorn

Många gånger så är det så att ett USB minne som kopplas till en dator syns automatiskt. Det poppar upp ett litet fönster som säger att en ny enhet har upptäckts. Du får då förslag på vad du kan göra. Ett är att du kan öppna och se minnet och dess innehåll.

Men det kan också vara så att du pluggar in minnet och det syns inte på datorn. Då ska du öppna Min Dator. Där kommer du att se USB minnet. Du kan då klicka på det för att se vad som finns på minnet och för att flytta filer.

Om du ändå inte ser USB minnet så kan det vara något fel på minne eller port. Testa en annan USB port för att se om det gör någon skillnad. Om minnet fungerar på andra datorer men inte på din så kan det vara något annat som strular. Felsök online och följ en guide!

Kopiera filer till och från USB minnet

Du kan kopiera filer till och från ditt USB minne på lite olika sätt. Ett sätt är att markera de filer som ska flyttas och sedan högerklicka på dem. Du får då valet att kopiera. Sedan klickar du vidare till USB minnet och högerklickar igen för att välja klistra.

Ett kortkommando för detta är Ctrl-knappen och så bokstaven C. Det betyder att du kopierar. Om du väljer Ctrl-knappen och X så klipper du bort filerna från den plats de har och när du sedan väljer Ctrl-knappen och P i USB minnet så klistras dessa på plats.

Det går också att dra filerna som ska kopieras direkt från mapp till USB minne. Det kommer att ge samma effekt och kan vara det snabbaste alternativet då du har två fönster öppna framför dig på datorns skrivbord.