usb minne är ditt bästa resesällskap

Så var dagen äntligen här! Ett år av planering och nu bär det av till flygplatsen och vidare ut i världen. Packningen är noga genomtänkt och det finns inte ett onödigt gram i väskan, 18 kilo är inte mycket men det är allt vad flygbolaget tillåter. Fick jag verkligen med mig allt? Var är passet? Var det rätt beslut att lämna datorn hemma?

För några veckor sedan stötte jag på en van resenär och han gav mig några tips inför min resa. Han hade varit ute på långresor tidigare och tipsade om att ta med sig ett par USB-minnen. Ett usb minne är allt du behöver för att spara dina bilder, ha koll på dina biljetter, spara viktiga dokument såsom reseförsäkringar och passkopior. Det finns inte en plats här i världen där det inte finns access till en dator. Bibliotek, webbcafé eller hostels, du hittar alltid en ledig dator. Ett usb minne är därför ditt bästa resesällskap.

resa med usb minne

Att resa med usb minne

Hur säker är min data på ett usb minne? Många upplever en osäkerhet kring usb minnen på grund av lättillgängligheten av filerna. Ett oskyddat minne kommer vem som helst åt, precis som en oskyddad telefon eller dator. Men på samma sätt som du skyddar din dator och telefon kan du också med ett par enkla klick skapa ett lösenord till ditt usb minne och på så sätt begränsa vem som har behörighet till minnet. Givetvis finns det mer avancerade program du kan installera på ditt usb för att få ett ännu bättre skydd. Om du har mer frågor angående dessa program, kontakta oss gärna på usb-kompaniet. Vi har många års yrkeserfarenhet om säkerhet och kan hjälpa dig med ditt önskade skydd.

ta med usb minne på resan

Att dela data ifrån ett usb minne

Självklart har ett usb minne vissa begränsningar. Har du t.ex som vana att filma mycket material under dina resor behövs det mycket lagringsutrymme. Då kan det vara ett bra alternativ att dela din data till ett google konto eller till ditt dropbox konto, på så sätt kommer du alltid ha plats för data på ditt minne. Med ett par enkla inställningar kan du automatiskt dela din data upp i molnet direkt ifrån ditt usb minne. Sedan när du väl har skicka din data kan du dela bilder och filmer med dina vänner och kollegor där hemma. Du väljer själv vem som ska ha access till dina olika mappar och kan ge dem olika behörigheter.

usb minne med ditt namn

Visste du att hos oss kan beställa usb minnen med egen design. Det kan vara en kul grej innan din resa att beställa ett par minnen som du kan ha med dig under resan. Du kommer möta många nya spännande människor och varför inte ge bort ett usb minne som ett kul minne av dig själv. Det är många resenärer som glömmer att ta med sig ett usb och det är därför en perfekt gåva till andra resenärer. Här kan du se vilka produkter vi erbjuder just nu.