Vilken typ av minne används i våra USB-minnen med tryck?

Det finns två typer av NAND Flash minnes-arkitektur: MLC (Multi level cell) eller SLC (Single Level Cell).

I ett nötskal kan man säga att MLC används i enheter som kräver hög prestanda till ett attraktivt pris — till exempel i USB-minnen och i ljudupptagningsteknologi.

SLC används i enheter med hög prestanda, för streaming av video eller internetfunktionalitet.  Teknologin finns ofta i handhållen elektronik som i 3G-telefoner, PDA’er, MP3-spelare, eller i kameror för stillbilder eller film.

Alla våra USB-minnen använder MLC minne från Toshiba, Samsung, Hynix, eller Micron, om inte annat anges. MLC NAND Flash har en förväntad levnadstid på 10.000 cykler, vilket anses mer än nog för en genomsnittlig förbrukningsvara.

Till exempel kan kunden, om hon använder sig av den totala levnadstiden på 10.0000 cykler, radera och skriva information varenda dag i 27 år — något som vida överstiger själva maskinvarans levnadstid.

Vi vill varna potentiella kunder för minnesenheter som är “för” rimliga; även om produkterna uppenbarligen ser likadana ut, kan tekniken på insidan vara mycket olika.

Vi lägger betydliga resurser på kvalitetskontroll och service och på grund av detta är våra produkter inte bland de billigaste på marknaden. Vi vill därför gärna ge dig några fakta så att du är bättre förberedd, för att kunna skydda dina rättigheter och investeringar.

Det finns totalt fyra metoder för att reducera produktionskostnaderna med ett USB minneschip. Dessvärre är det så att oavsett vilken av metoderna som används, så blir det på bekostnad av kvaliteten. De metoder som används är vanligtvis en av följande:

  • Användning av ett skadat eller återanvänt minneschip vilket kan ge läs och skrivfel.
  • Ändring av minneschipets unika konfigurationsupplysningar, så att enheter med lägre kapacitet framstår som större än de faktiskt är. (Till exempel från 256 MB till 512 MB)
  • Användning av moderkort med produktionsfel, som potentiellt kan skapa elektromagnetiska störningar som kan påverka annan elektronisk utrustning.
  • Användning av skadade eller felproducerade minneschips, vilket kan skapa kompatibilitetsproblem när de används med olika operativsystem.

När en eller flera av dessa metoder används i produktionsprocessen, kan du förvänta dig problem som lagrings, läsnings eller kopieringsfel. Det sker ofta att operativsystemet inte känner igen enheten, att användaren får felmeddelanden gällande diskenheter och att lagringskapaciteten generellt minskar över tid.

Se vårt fulla utbud av usb-minnen med tryck