Så väljer du rätt USB-minne

Precis som glass levereras också Roliga USB-minnen i en mängd olika färger och former. Även om förpackningen är viktig för komfort, användarvänlighet och tillgänglighet, finns det fortfarande tydliga kriterier som bör vara avgörande för ditt val av produkt.

Globalt säljs 150 miljoner USB-minnen årligen. Det finns stora variationer mellan USB-minnena. Om du vill göra ett smart köp är det därför mycket viktigt att du har grundläggande kunskaper om vad som finns under dess skal.

Roliga usb minnen

Lagring

De flesta i IT-branschen känner redan till detta väl: Lagring är allt! Du kan naturligtvis gå för en 1GB för under 70 SEK, men är det verkligen tillräckligt med lagringsutrymme för ett USB-minne i det långa loppet? Tanken är att ett USB-minne bör vara tillräckligt – inte ett dussin olika USB-minnen i olika hyllor, lådor och skåp! Foton, musik, video och även Word-filer kan ta förvånansvärt stor plats, och det är därför viktigt att du köper så mycket lagringsutrymme som du har råd med.

Hastighet

Bry dig inte om att köpa USB-minnen som inte är kompatibla med USB 2.0-standarden. Dataöverföring med sådan teknik kommer att göra dig mer än frustrerad! Även om du fortfarande har en dator med den första sortens USB-teknik, fungerar USB-minnen 2,0 ändå bra. En annan faktor är läskapaciteten. Mystiska termer som “200 gånger snabbare” betyder ingenting. Om hastigheten är viktigt för dig, bör du titta på hastigheten inom ramen för den vanliga standarden (MB / s).

Förvaring/Utformning

Det finns många möjligheter för detta. Du kan få ett USB-minne du kan hänga runt halsen eller att fästa i en nyckelring – listan har inget slut. Vad du än beslutar om, är det viktigt att minnet har ett ordentligt fodral som skyddar ditt USB-minne när du är utomhus. Inte minst i Sverige, med ett fuktigt och kyligt klimat, är det viktigt att skydda sårbar hårdvara när du befinner dig ute. Ingenting är värre än att återvända till din lägenhet, ditt kontor eller hem och upptäcka att USB-minnet är förstört tillsammans med viktiga dokument och lösenord. Investera i kvalitet för att hålla minnet på plats, torrt och dammfritt.

Tar du hänsyn till detta kommer du att kunna göra ett bra köp.

Se alla våra Roliga USB-minnen