Pris kontra kvalitet för USB-minnen

Varför vi inte alltid är billigast på usb-minnen?

Kunderna kommer till oss med priser från tidigare leverantörer och frågar oss om vi verkligen är det bästa valet. Varför är vi inte alltid det billigaste?

Flera fabriker tar genvägar för att minska utgifterna. Nedan listar vi några punkter som berättar vad som gör att vissa leverantörer kan sänka kostnaderna.

  • Manipulering av minneschip så att det verkar större än den faktiskt är. (256 MB säljs som 512MB)
  • Återvunnet USB-minne marknadsförs och säljs som ett nytt.
  • Användning av moderkort eller kontroll mikrochips med fabrikationsfel.
  • Låg kvalitet på USB-minnets skal
  • Billig finish, dåligt tryck
  • Användning av lack utan efterbehandling så att logotypen slits bort snabbare.

USB-minnen med ovanstående egenskaper beskrivs ofta som “vita chips” (white chips), och tenderar att vara opålitliga i drift, mer mottagliga för förlust av data, och lider ofta av generell kvalitetsförlust över tiden.

usb-minnen-chip

En bra utformat USB-minne bör fungera felfritt i 10.000 skriv/raderings cykler, vilket motsvarar att fylla upp och tömma USB-minnet varje dag i 27 år. “Vita Chips” har inte samma enhet, och med sådana produkter, riskerar du problem från dag ett. Andra problem som är långt mer sannolika med denna typ av utrustning är svårigheten att identifiera hårdvaran, allmänna fel och låga hastigheter för dataöverföring.

Det finns också fabriker som säljer användbar minneschip-teknologi, men av lägre kvalitet. Dessa USB-minnen ska ha samma livslängd som våra produkter (10.000 cykler), men i allmänhet har de lägre hastigheter för dataöverföring och är mer benägna att få problem. Det är inget fel med dessa enheter – precis som det inte är något fel med billigt kaffe från mataffären. Men det skulle förmodligen inte fungera som kaffe till en viktig kund, eller hur?

Hos USB-kompaniet har vi kommit till insikten att man bara kan vara bäst på en sak. Istället för att vara en i en hord av företag som konkurrerar i pris och ständigt sökande efter genvägar för att minska tillverkningskostnaderna, vill vi  hellre konkurrera med kvalitet.

Mercedes Benz är långt ifrån det mest prisvärda bilmärket, men anses vara en av de bästa. Ryan Air kan ofta överträffa de flesta andra aktörerna på marknaden, men om vi har råd, väljer vi hellre ett annat flygbolag.

För att genomföra vår verksamhetsfilosofi, har våra usb-fabriker i Asien kvalitet snarare än kostnaden i fokus. Vi är mycket kräsna i valet av komponenter, vare sig det är minneskretsar för kontroll, eller efterbehandling av plastskalet. Samarbetet med våra leverantörer har redan pågått i flera år.

Vi har också en väl utvecklad kvalitetskontroll process både i fabriken och vid produktens ankomst.

Så med andra ord: Vissa företag är billigare än oss. Ändå känner vi oss övertygade om att våra produkter övergripande är av bättre kvalitet: Bättre finish, bättre råmaterial och bättre teknik.

Vårt allmänna råd är att sky dessa produkter som om de vore pesten! Kom ihåg att lägre pris också brukar innebära användning av billigare material, och genvägar i tillverkningsprocessen.

“Bitterheten efter att ha köpt en produkt av dålig kvalitet kommer att påverka dig långt efter den fina känslan du fick av det bra erbjudandet.” – Aldo Gucci.

Se vårt utbud av våra USB-minnen med tryck