Hur snabba är våra USB-minnen?

Så du sitter där med ditt nya, tomma USB-minne med reklam. Trycket ser bra ut, det är väl utformat och du är redo att börja. Då ringer telefonen med en begäran om att överföra nya filer och leverera vid ett senare tillfälle. Det är i situationer som detta som kvaliteten på USB-minnen ofta lyser igenom.

Vi slog klorna i några andra välkända USB-minnen från kända konkurrenter och gjorde några hastighetstester. Vi inkluderade också ett exklusivt varumärke för att se hur det levererade i förhållande till vad som räknas som billiga USB-minnen.

snabba-usb-minnen

Konkurrenten med den absolut sämsta prestandan skriver data med en hastighet på 1Mb / s och läsa data i 8 Mb/s.
Detta följdes av vår andra konkurrent som klockade in på 1,18 MB/s  skrivhastighet. Läshastigheten registrerades till chockerande 4,18 Mb/s.

Detta är siffror som inte säger så mycket, så låt oss sätta det i sitt sammanhang: Båda USB-minnena skulle behöva ca 15 minuter för att fylla upp en kapacitet på 1GB. Den långsammaste skulle behöva nästan fyra minuter bara för att läsa det fullastade minneskortet medan den bättre av de två skulle klocka in på omkring två minuter.

Nästa minne i vårt lilla test var av ett kvalitetsvarumärke. Detta var märkbart bättre med 3,8 Mb/s skriv- och 9,9 Mb/s läshastighet. Drygt fyra minuter behövde detta för att fylla ett minne på 1 GB, och knappt två minuter att läsa det fullastade USB-minnet.

Så till resultatet av vår testmodell: Vi valde ett slumpmässigt USB-minne från vårt sortiment och testet gav en skrivhastighet på 4,1 Mbit/s och skrivhastighet på 15,8 Mbit/s. Vårt 1GB minne kunde skriva data med samma hastighet som flera av de andra kan läsa. Efter fyra minuter var USB-minnet fyllt, och inte mer än en minut krävdes för att läsa samma data.

Varför fick vi dessa resultat?

Som med andra produkter så använder tillverkare av USB-minnen råvaror av olika kvalitet. Så är det även med USB-minnen. Vissa tillverkare väljer kontroll-hårdvara av tvivelaktig kvalitet, hackat minne eller återvunna USB-minnen. Även om vi inte kunde identifiera denna typ av trick från våra konkurrenter, var resultaten så slående att motsatsen inte skulle kunna vara fallet.

Flash-minne är tillgängligt från stora tillverkare som Sony i både A-och B-kvalitet. B-klass USB-minnen är en produkt som kan fungera tillfredsställande, men som har misslyckats i en uppsättning standardiserade tester av snabbhet, tillförlitlighet och prestanda. Eftersom denna typ av USB-minne är tillräckligt för vissa användare, hamnar de inte i papperskorgen  tillsammans med andra fel-produktioner. Med fokus på kostnadsbesparingar hamnar B-klassen ofta på USB-minnen med reklam. De kommer trots allt att ges bort gratis, eller hur? Kunderna skulle inte komma och klaga hos er om de får ett långsamt, otillförlitligt USB-minne med dålig eller ingen respons? Kommer de? De var ju trots allt gratis …

Hos USB-kompaniet väljer vi att inte ta risken. Vi tror på att använda kvalitets USB-minnen, tillsammans med kontrollerade mikrochips av hög kvalitet, som tillverkats i fabriker som är kända för kvalitet från komponent till slutlig finish. Resultatet av denna filosofi är snabbare USB-minnen, färre fel och massor av nöjda kunder.

Fråga dig själv: Skulle jag vara glad om det tog 20 minuter att skriva över data till USB-minnet och sedan kopiera den till en annan maskin? Om din vän gjorde samma sak på fem minuter, tvivlar jag på att ordet glad skulle passa illa med ditt humör just då.